Vasárnapi csirke

Két dolog kell hozzá: hogy kapjak jó minőségű csirkét, és hogy a vasárnapi ebéd előtti két órában otthon legyek.
A recept Mautner Zsófitól származik. A csirkét befűszerezem (só, bors és ami még épp jól esik: rozmaring, kakukkfű, tárkony stb.) és a mellehús bőre alá kb. 5 dkg vajat tömködök. A csirke hasába teszek négy gerezd fokhagymát és egy cikkekre vágott citromot (ha nem kezeletlen a héja, akkor meghámozom). A csirkét hasára fektetve 200 fokos sütőbe tolom, a sütési idő félkilónként 20 perc + 30 perc. Az elején én le szoktam takarni, félidőben megfordítom, hogy a melle legyen felül, és akkor leveszem róla a fedőt, és időnként locsolgatom a kisült vajjal-zsírral.
Alá kerülhet mindenféle zöldség (krumpli, édesburgonya, hagymák, répa, karfiol, szárzeller, brokkoli stb.), szépen megsülnek a csirkével, és kész a köret is egy tepsiben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések