Május: eper, zöldspárga






Az epernek nem vagyok nagy rajongója, de mégiscsak ez az első tavaszi gyümölcs. A zöldspárga viszont úgy a legfinomabb, ahogy ebbe a salátába kerül: kisebb darabokra vágva, serpenyőben roppanósra pirítva.
Így együtt finomak, a balzsamecet sokat tesz az ízéhez. Nekem ezzel a salátával indul minden évben az igazi tavasz a konyhában.

Eper-zöldspárga saláta
- egy fél csomag zöldspárga (a másik felét is meg lehet pirítani, és félretenni pl. egy rizottóhoz)
- két marék eper
- két marék lapu (itt bébispenót, de lehet bármilyen saláta falatnyi darabokra tépve)
- balzsamecet
- (méz)
- só, bors
- olívaolaj
A spárgák alját letörögetjük, a szárát falatnyi darabokra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Egy-két evőkanál balzsamecetet teszünk rá, és ha kell, egy csurrantásnyi mézet. Azzal egyet fortyogtatjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük az epret.
Kihűtjük, hozzáadjuk a salátát, és egy kevés olajat, sót, borsot.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések